Οι κινεζικές εξαγωγές ρίχνουν τις ασιατικές αγορές

13 Οκτωβρίου 2015 Κλείσιμο Από Alexandros

Χαμηλότερα κινούνται οι ασιατικές αγορές καθώς τα στοιχεία για τις κινεζικές εξαγωγές έδειξαν περαιτέρω επιβράδυνση της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου.

Ο δείκτης Shanghai Composite υποχωρεί 0,49% και στο Χονγκ Κονγκ, ο δείκτης Hang Seng χάνει 0,32%.

Νωρίτερα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων, οι κινεζικές εξαγωγές υποχώρησαν 1,1% σε όρους γουαν, το Σεπέμβριο, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρσι, ενώ τον Αύγουστο είχαν ήδη σημειώσει πτώση 6,1%.

Εντωμεταξύ, οι εισαγωγές υποχώρησαν 17,7% σε όρους γουαν, ενώ τον Αύγουστο είχαν ήδη σημειώσει  πτώση 14,3%.

Τα στοιχεία σε όρους δολαρίου δεν ήταν ακόμα διαθέσιμα.

Στην Αυστραλία, στην οποία η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος, το αυστραλιανό δολάριο δέχτηκε πιέσεις της τάξης του 0,6% έναντι του αμερικανικού στα 0,7320 δολάρια ενώ στις μετοχές ο δείκτης ASX 200 έκλεισε με απώλειες 0,57%.

Το ριγκίντ της Μαλαισίας και η ρουπία της Ινδονήσιας επίσης υποχώρησαν περισσότερο από 1% έναντι του δολαρίου μετά τα στοιχεία για το εμπορικό ισοζύγιο της Κίνας. Και τα δύο νομίσματα είχαν ενισχυθεί σημαντικά την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς η ενίσχυση στην τιμή του αργού έδωσε ώθηση σε όλα τα στοιχεία που εμπλέκονται με την αγορά εμπορευμάτων.

Στο Τόκιο, ο δείκτης Nikkei έκλεισε 1,11% χαμηλότερα στις 18.234 μονάδες και ο ευρύτερος Topix έκλεισε 0,79% χαμηλότερα στις 1.503 μονάδες.

Στις υπόλοιπες ασιατικές αγορές, ο Sensex στην Ινδία υποχωρεί 0,32%, ο IDX στην Ινδονήσια καταγράφει σημαντικές απώλειες 3,04% και ο Kospi στη Ν. Κορέα έκλεισε 0,13% χαμηλότερα.

ΠΗΓΗ