Ακραία μέτρα κατά επιχειρήσεων μέχρι τις 100 δόσεις

1 Απριλίου 2015 Κλείσιμο Από Alexandros
Παρότι πολλές επιχειρήσεις γνωστοποιούν ότι θέλουν να ενταχθούν στη νέα ρύθμιση, οι ελεγκτικές αρχές προχωρούν μέχρι και σε δέσμευση καταθέσεων

Picture 0 for Ακραία μέτρα κατά επιχειρήσεων μέχρι τις 100 δόσεις

Μπορεί η κυβέρνηση να πέρασε τη ρύθμιση των 100 δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου,  μέχρι, όμως, την πρακτική εφαρμογή της, έχουν ήδη αρχίσει να παρατηρούνται προβλήματα στις διαδικασίες ελέγχου των επιχειρήσεων.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις όπου οι ελεγκτικές αρχές, ως αποτέλεσμα των ελέγχων, επιβάλλουν σκληρά μέτρα και κυρώσεις σε επιχειρήσεις, παρότι αυτές γνωστοποιούν την πρόθεσή τους να ενταχθούν στη ρύθμιση των 100 δόσεων. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα μέτρα περιλαμβάνουν μέχρι και τη δέσμευση καταθέσεων και λογαριασμών ίσων με το 50% των καταλογιζόμενων προστίμων ή λογιστικών διαφορών. Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι όταν η δέσμευση αφορά μεγάλα ποσά, τότε προκαλείται ασφυξία στις εμπλεκόμενες επιχειρήσεις, οι οποίες με την εφαρμογή τέτοιων μέτρων απειλούνται με ξαφνικό θάνατο.

 

Στις περιπτώσεις, λοιπόν, που πληρούνται οι προϋποθέσεις για ένταξη στη ρύθμιση,  θα ήταν χρήσιμο η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων να αποστείλει οδηγία προς τις εφορίες και τους ελεγκτές με την οποία θα διευκρινίζεται ότι αυτά τα ακραία μέτρα θα πρέπει να παγώσουν μέχρι να τεθεί σε λειτουργία η ρύθμιση για τις 100 δόσεις.

ΠΗΓΗ