Σε δίκη ο Διοικητής του Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ. για απιστία – Τι απαντά

11 Δεκεμβρίου 2014 Κλείσιμο Από Alexandros

Την παραπομπή σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων του διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτου Σπυρόπουλου, με την κατηγορία της απιστίας, με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, ζητάει με πρότασή του προς το Συμβούλιο Εφετών ο εισαγγελέας.

Η υπόθεση αφορά την άρση κατάσχεσης λογαριασμών της αλυσίδας «Σούπερ Μάρκετ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ ΑΕΕΕ», που είχε οφειλές στο ΙΚΑ ύψους 18 εκατ. ευρώ. Με την εισαγγελική πρόταση ζητείται η παραπομπή των δύο ιδιοκτητών της εταιρείας με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας στην πράξη του βασικού κατηγορούμενου.

Ο εισαγγελικός λειτουργός δέχεται ότι με την απόφασή του ο διοικητής του ΙΚΑ ζημίωσε τον ασφαλιστικό φορέα, καθώς με την άρση της κατάσχεσης χάθηκαν σε λίγες ημέρες από τους λογαριασμούς της εταιρείας ποσά που θα μπορούσαν να έχουν εισπραχθεί για τις ασφαλιστικές οφειλές της.

Η Επίσημη απάντηση  του Διοικητή του ΙΚΑ κου Ροβέρτου Σπυρόπουλου

Αθήνα, 10 Δεκεμβρίου 2014

Δήλωση του Διοικητή του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

Για τη γνωστή υπόθεση Αρβανιτίδη δόθηκαν σαφείς, ξεκάθαρες, ουσιαστικές απαντήσεις, σε ανακοίνωση που εκδόθηκε πριν από 4 μήνες, στην οποία και τεκμηριώθηκαν πλήρως οι ορθολογικοί και επωφελείς χειρισμοί της Διοίκησης του Ιδρύματος.

Οι χειρισμοί αυτοί, τέθηκαν υπόψη της κ. Ανακρίτριας και του αρμόδιου Εισαγγελέα και με τη σύμφωνη γνώμη τους, δεν ασκήθηκε κανένα περιοριστικό μέτρο.

Οι θέσεις εργασίας διεσώθησαν, η επιχείρηση λειτουργεί με νέο ιδιοκτήτη και οι ασφαλιστικές εισφορές καταβάλλονται κανονικά.

Με απόλυτο σεβασμό στην κρίση του Δικαστικού Συμβουλίου, αναμένεται η τελική του απόφαση.

ΠΗΓΗ