€490 εκατ. για βιολογικές καλλιέργειες – Ποιες εντάσσονται για πρώτη φορά – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

€490 εκατ. για βιολογικές καλλιέργειες – Ποιες εντάσσονται για πρώτη φορά – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

27 Δεκεμβρίου 2021 Κλείσιμο Από Alexandros

Στόχος είναι «να ενισχύσουμε τα προϊόντα που έχουν προστιθέμενη αξία, που μπορούν να εξαχθούν στο εξωτερικό, να φέρουν εισόδημα στους παραγωγούς και στη χώρα και ταυτόχρονα να γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές της Ελλάδας, ανέφερε ο αρμόδιος υπουργός, Σπήλιος Λιβανός

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να προκηρυχθεί το νέο πρόγραμμα βιολογικής γεωργίας (Μέτρο 11 του ΠΑΑ), ο προϋπολογισμός του οποίου ανέρχεται σε 490 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα αυξημένο σε σχέση με το προηγούμενο και με διευρυμένο το πλάνο δραστηριοτήτων και καλλιεργειών που καλύπτει.

«Αποδεικνύουμε στην πράξη ότι στηρίζουμε τα βιολογικά προϊόντα και τους βιοκαλλιεργητές. Δημιουργούμε στέρεα θεμέλια για τη βιοκαλλιέργεια και ενισχύουμε τους παραγωγούς με κάθε δυνατό μέσο. Διευρύνοντας τις επιλέξιμες καλλιέργειας δίνουμε τη δυνατότητα και σε νέους βιοκαλλιεργητές να αυξήσουν την προστιθέμενη αξία των προϊόντων τους και κατ’ επέκταση και του εισοδήματος τους» δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός.

Σύμφωνα με τον ίδιο, με το εν λόγω πρόγραμμα στόχος είναι «να ενισχύσουμε τα προϊόντα που έχουν προστιθέμενη αξία, που μπορούν να εξαχθούν στο εξωτερικό, να φέρουν εισόδημα στους παραγωγούς και στη χώρα και ταυτόχρονα να γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές της Ελλάδας στα πέρατα της γης. Πιστεύω πολύ στα βιολογικά προϊόντα. Είναι το μέλλον για την πατρίδα μας και την ελληνική παραγωγή και ο πυλώνας ανάπτυξης της «Ελληνικής Διατροφής» που εκτιμώ ότι θα αλλάξει όλο τον αγροδιατροφικό τομέα μέσα στα επόμενα χρόνια».

πηγη: www.newmoney.gr