Πώς θα επισκέπτονται τις Εφορίες οι φορολογούμενοι

Πώς θα επισκέπτονται τις Εφορίες οι φορολογούμενοι

12 Νοεμβρίου 2021 Κλείσιμο Από Alexandros

Μόνο με υποχρεωτική επίδειξη μοριακού ή rapid test θα εισέρχονται στις Εφορίες έως τις 22 Νοεμβρίου οι πολίτες εάν δεν έχουν εμβολιαστεί. Πιο αυστηρά γίνονται τα μέτρα και για τους ανεμβολίαστους υπαλλήλους της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων καθώς σύμφωνα με εγκύκλιο που απέστειλε στις υπηρεσίες της ο επικεφαλής της Αρχής, Γιώργος Πιτσιλής γίνεται υποχρεωτική η πραγματοποίηση δύο rapid test κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την εγκύκλιο:

Το κοινό εισέρχεται στις φορολογικές υπηρεσίες μετά την υποχρεωτική επίδειξη:

– πιστοποιητικού εμβολιασμού, ή

– πιστοποιητικού νόσησης,

– βεβαίωσης αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για κορονοϊό COVID- 19 από δημόσια ή  ιδιωτική δομή (PCR εντός των τελευταίων 72  ωρών ή rapid test εντός 48 ωρών).  

Με self test οι  ανήλικοι

Οι  ανήλικοι από τεσσάρων (4) έως και δεκαεπτά ετών (17) ετών, δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self- test τελευταίου εικοσιτετραώρου),

Κατά την επίδειξη των πιστοποιητικών και βεβαιώσεων πριν την είσοδο στις υπηρεσίες της ΑΑΔΕ διενεργείται έλεγχος εγκυρότητας των βεβαιώσεων  μέσω ειδικής ηλεκτρονικής εφαρμογής που είναι προσβάσιμη μέσω του συνδέσμου https://covidfree.gov.gr/, όπου και  παρέχονται οδηγίες για τη χρήση της.

Ο Προϊστάμενος της υπηρεσίας μεριμνά για την προμήθεια της βέλτιστης τεχνικής λύσης για την υλοποίηση των ανωτέρω, με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του χώρου όπου πραγματοποιείται ο έλεγχος. Ενδεικτικά προμήθεια κάρτας SIM κινητού τηλεφώνου με δεδομένα, ή συσκευής Wi-Fi εφόσον στο χώρο της εισόδου της υπηρεσίας υπάρχει τηλεφωνική γραμμή.

Επισημαίνεται ότι κατά την επίδειξη των ως άνω πιστοποιητικών και βεβαιώσεων πριν την  είσοδο στις υπηρεσίες της ΑΑΔΕ, πρέπει να γίνεται και έλεγχος ταυτοπροσωπίας του κατόχου. Κατόπιν των ανωτέρω, διευκρινίζεται ότι κάθε Υπηρεσία υποχρεούται προς διασφάλιση της δημόσιας υγείας να ορίζει και το προσωπικό που θα αναλάβει την εν λόγω υποχρέωση στις περιπτώσεις που δεν υπάρχει προσωπικό φύλαξης (security) και να πραγματοποιείται απαρέγκλιτα ο ανωτέρω έλεγχος, ώστε το κοινό να εισέρχεται στις υπηρεσίες κατόπιν επίδειξης των ως άνω πιστοποιητικών και βεβαιώσεων, με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας του κατόχου.

Δύο rapid test οι υπάλληλοι

Όπως διευκρινίζεται στην εγκύκλιο οι υπάλληλοι που υπηρετούν στην ΑΑΔΕ, οι οποίοι απασχολούνται με οποιαδήποτε σχέση εργασίας ή με πάγια αντιμισθία ή με έμμισθη εντολή ή με οποιοδήποτε άλλη ιδιότητα, όπως πρακτική άσκηση και οι οποίοι παρέχουν εργασία με φυσική παρουσία εντός ή εκτός των εγκαταστάσεων της υπηρεσίας, καθώς και από το συναλλασσόμενο κοινό θα κάνουν δύο rapid test εβδομαδιαίως. Παράλληλα διευκρινίζεται ότι το χρηματικό κόστος των rapid tests αναλαμβάνει ο ίδιος ο υπάλληλος και όχι η υπηρεσία.

Εξαιρούνται από τον υποχρεωτικό διαγνωστικό έλεγχο νόσησης οι υπάλληλοι, οι οποίοι:

– Έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων ημερών τον εμβολιασμό για κορονοϊό και επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας του κατόχου,

– Έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων (14) ημερών τον εμβολιασμό για κορονοϊό COVID-19 με μία (1) δόση εμβολίου λόγω νόσησης τους από κορονοϊό COVID-19 και επιδεικνύουν βεβαίωση νόσησης και εμβολιασμού, με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας του κατόχου,

– Έχουν νοσήσει από κορονοϊό COVID-19 χωρίς να έχουν παρέλθει εκατόν ογδόντα (180) ημέρες από τη θετική διάγνωση και επιδεικνύουν πιστοποιητικό νόσησης, ανεξαρτήτως του χρόνου ισχύος που αναγράφεται σε αυτό, με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας του.

πηγη: www.insider.gr