ΑΑΔΕ: Πώς θα εξοικονομήσουν 2 εκατ. ώρες οι φορολογούμενοι

ΑΑΔΕ: Πώς θα εξοικονομήσουν 2 εκατ. ώρες οι φορολογούμενοι

20 Σεπτεμβρίου 2021 Κλείσιμο Από Alexandros

Η ψηφιοποίηση των διαδικασιών θα επιτρέψει στους εργαζομένους της ΑΑΔΕ να ασχοληθούν με την πραγματική και ουσιαστική εξυπηρέτηση του πολίτη αλλά και με τη βεβαίωση και είσπραξη των φόρων

Η ψηφιοποίηση στις διαδικασίες της εφορίας καθιστά περιττή τη φυσική παρουσία των φορολογούμενων στα γκισέ και ήδη παρατηρείται αποκλιμάκωση στα ραντεβού που κλείνουν οι φορολογούμενοι, όπως είπε ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής, προσθέτοντας ότι η τάση αυτή αναμένεται να ενισχυθεί.

Οι νέες ψηφιακές υπηρεσίες προς τους φορολογουμένους που παρουσίασε στο πλαίσιο της ΔΕΘ η ΑΑΔΕ, στοχεύουν ακριβώς στη διευκόλυνση των φορολογούμενων και όπως δήλωσε ο κ. Πιτσιλής, μέσα από τις νέες αυτές υπηρεσίες θα εξοικονομηθούν περισσότερες από 2 εκατομμύρια ώρες, κυρίως για τους πολίτες.

Επιπλέον πρόσθεσε, ότι η ένταξη νέων υπηρεσιών θα ενισχύσει περαιτέρω την τάση αποκλιμάκωσης που ήδη καταγράφεται και θα δώσει τη δυνατότητα στους εργαζομένους της ΑΑΔΕ να ασχοληθούν με την πραγματική και ουσιαστική εξυπηρέτηση του πολίτη αλλά και με τη βεβαίωση και είσπραξη των φόρων.

πηγη:www.newmoney.gr