Απόβαση των αγροτών στην Αθήνα

Απόβαση των αγροτών στην Αθήνα

18 Νοεμβρίου 2015 Κλείσιμο Από Alexandros

4CEF9E9234E7445D46DC8B51489C2F2B

Για τη μαζικότερη αγροτική διαμαρτυρία που έχει πραγματοποιηθεί σε Αττικό έδαφος τις τελευταίες δεκαετίες προοιωνίζει η μεγάλη συμμετοχή των παραγωγών, που σύμφωνα με εκτιμήσεις των διοργανωτών ενδέχεται να ξεπεράσει και τις 10.000 άτομα. Ήδη, από αργά το απόγευμα τη Τρίτης έφτασαν στην Αθήνα με ιδιωτικά αυτοκίνητα χιλιάδες αγρότες από κάθε γωνιά της Ελλάδας, ενώ η κάθοδος των αγροτικών “καραβανιών” κορυφώνεται το πρωί της Τετάρτης.

Θεσσαλία, Μακεδονία, Θράκη, ΄Ήπειρος, Στερεά και Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησος και νησιώτες θα ενώσουν τις φωνές τους στο Σύνταγμα.Θεσσαλία, Μακεδονία, Θράκη, ΄Ήπειρος, Στερεά και Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησος και νησιώτες θα ενώσουν τις φωνές τους στο Σύνταγμα.
Τελευταίες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για κοντά στις περίπου 4.000 Κρητικούς που φτάνουν σταδιακά (από τις 6.30 το πρωί) της Τετάρτης 18 Νοεμβρίου στο λιμάνι του Πειραιά, με τελικό προορισμό το Σύνταγμα και σκοπό να διαμαρτυρηθούν στις 11 το πρωί, ενάντια στα μέτρα σε ασφαλιστικό και φορολογικό, που προωθεί η κυβέρνηση, ενώ μεγάλη αναμένεται η συμμετοχή αγροτών από όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας.

Θεσσαλία, Μακεδονία, Θράκη, ΄Ήπειρος, Στερεά και Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησος και νησιώτες πρόκειται την Τετάρτη στο Σύνταγμα να ενώσουν τις φωνές τους, εναντίον των μέτρων που τους εξαντλούν ως οικογενειάρχες και εκμεταλλεύσεις.

Οι αγρότες προσπαθούν να προσεγγίσουν την πλατεία Συντάγματος με τα λεωφορεία τους, ωστόσο με τις εντολές της Αστυνομίας. Μεταξύ άλλων αντιπροσωπεία τους, θα μεταβεί στο υπουργείο Οικονομικών, αλλά και στη Βουλή, για να παραδοθεί σε πολιτική ηγεσία και βουλευτές, το πλαίσιο των αιτημάτων με αιχμές τη φορολογία και το ασφλιστικό.

Μεταξύ άλλων στη διαμαρτυρία συμμετέχουν η επιτροπή αγώνα Κρήτης, το πανελλήνιο συντονιστικό αγροτών, η επιτροπή των συνεταιριστών, η Πρωτοβουλία Αγροτών, οι πτηνοτρόφοι (ΠΕΟΠΠ), δασικοί συνεταιρισμοί, το συντονιστικό Ηπείρου, αγρότες Αν. Μακεδονίας – Θράκης, οι αγροτικοί σύλλογοι της Πέλλας, ΠΕΚ, ΣΕΚ, Ομοσπονδία Λαϊκών Αγορών και πολλοί άλλοι φορείς των αγροτών, με εξαίρεση την ΠΑΣΥ, που με τους συλλόγους και την ΕΟΑΣΝΛ προγραμματίζουν νέες κινητοποιήσεις, αρχής γενομένης από το συλλαλητήριο της Αγιάς στις 19 Νοεμβρίου.


Γέμισε Κρητικούς αγρότες ο Πειραιάς

Πάνω από 3.500 υπολογίζονται οι Κρητικοί αγρότες που έφθασαν τα ξημερώματα της Τετάρτης 18 Νοεμβρίου στο λιμάνι του Πειραιά για να πάρουν μέρος στο μεγάλο αγροτικό συλλαλητήριο που θα γίνει στην πλατεία Συντάγματος. Οι γεωργοί και οι κτηνοτρόφοι, όπως λένε οι εκπρόσωποί τους, έφθασαν στην Αθήνα για να πάρουν συγκεκριμένες απαντήσεις στα αιτήματά τους.

Κι αν δεν πάρουν “αυτό το συλλαλητήριο θα είναι μόνο η αρχή. Θα προχωρήσουμε σε νέες, δυναμικές κινητοποιήσεις. Δεν πρόκειται να γίνουμε επαίτες, θα συνεχίσουμε να είμαστε στη γη μας και να παράγουμε τα προϊόντα μας” όπως χαρακτηριστικά λέει ο επικεφαλής της επιτροπής αγώνα των Κρητικών Πρίαμος Ιερωνυμάκης. Οι Κρητικοί ταξίδεψαν με τρία πλοία που αναχώρησαν από τα λιμάνια του Ηρακλείου και των Χανίων. Ο χρόνος παραμονής τους στην Αθήνα θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις κατά τη διάρκεια του πανελλήνιου συλλαλητηρίου.

Μέσα στις προθέσεις των αγροτών είναι να καταθέσουν στεφάνι στο Πολυτεχνείο και να επισκεφθούν τη γαλλική πρεσβεία για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στο δοκιμαζόμενο λαό της Γαλλίας.

Ωστόσο, ως προς το κύριο μέρος της κινητοποίησης ακούγονται προτάσεις για συμβολική κατάληψη του υπουργείου Οικονομικών. Οι τελικές αποφάσεις για την εξέλιξη του συλλαλητηρίου προγραμματίζεται να ληφθούν στην πλατεία Συντάγματος σε συνεργασία με τις αγροτικές οργανώσεις της υπόλοιπης Ελλάδος.

agronews.gr