Την κερκυραϊκή Γαλαξίας εξαγοράζει ο Μασούτης

2 Δεκεμβρίου 2014 Κλείσιμο Από Alexandros

Στην εξαγορά της κερκυραϊκής αλυσίδας «Γαλαξίας ΑΕ-Δήμητρα Μάρκετ», προχωρά σύμφωνα με πληροφορίες η βορειοελλαδίτικη Μασούτης.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Μασούτης βρίσκεται κοντά στην απόκτηση της Γαλαξίας, καθώς πριν από περίπου ένα χρόνο οι δύο πλευρές είχαν έρθει πολύ κοντά σε συμφωνία, η οποία όμως και «χάλασε την τελευταία στιγμή».
Οι συζητήσεις όμως αναθερμάνθηκαν μετά το καλοκαίρι, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι η συμφωνία θα κλείσει στις αρχές του νέου έτους.
Η «Γαλαξίας ΑΕ-Δήμητρα Μάρκετ» είναι μια αμιγώς κερκυραϊκή εταιρεία, η οποία δραστηριοποιείται στον κλάδο του εμπορίου από το 1980, απασχολώντας σήμερα 310 εργαζόμενους σε 20 καταστήματα στο νησί.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Γαλαξίας έχει ήδη αναθέσει σε εταιρεία συμβούλων την αποτίμησή της και τις διαπραγματεύσεις για την πώληση.
Σήμερα, η εταιρεία Διαμαντής Μασούτης Α.Ε., διαθέτει ένα μεγάλο δίκτυο καταστημάτων στη Βόρεια Ελλάδα και σημαντική θέση στο χώρο του λιανικού εμπορίου, ενώ σε πανελλαδικό επίπεδο βρίσκεται ανάμεσα στις τέσσερις μεγαλύτερες αλυσίδες.
Με 253 καταστήματα, 234 σούπερ μάρκετ και 19 καταστήματα χονδρικής Cash & Carry, καλύπτει γεωγραφικά όλες τις περιφέρειες της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας, της Ήπειρου, την Εύβοια και τα νησιά Λήμνο και Λέσβο. Απασχολεί περισσότερους από 6.300 εργαζόμενους.
Μέσα στο 2014, η Μασούτης πρόσθεσε οκτώ καταστήματα στο δίκτυό της, στα οποία δημιουργήθηκαν 250 θέσεις εργασίας και επενδύθηκαν 11 εκατ. ευρώ.ΠΗΓΗ