Μισθωτούς θεωρεί η εφορία τους Ανέργους, Φοιτητές και Μικροκαταθέτες

23 Απριλίου 2014 Κλείσιμο Από Alexandros

Μισθωτούς θεωρεί η εφορία τους Ανέργους, Φοιτητές και Μικροκαταθέτες: Η εφορία θα αντιμετωπίσει ως μισθωτούς τους άνεργους, φοιτητές και μικροκαταθέτες. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας, αναμένεται κατάθεση σχετικής τροπολογίας από το υπουργείο Οικονομικών στη Βουλή.

Οι συγκεκριμένες κατηγορίες φορολογουμένων να καλυφθούν από το αφορολόγητο των €9.500 που ισχύει για όσους έχουν εισοδήματα έως €21.000, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκε από την προφανώς άδικη φορολόγηση, από το πρώτο ευρώ.

Χωρίς την τροπολογία φορολογούμενοι με μικρά εισοδήματα από περιστασιακή απασχόληση το 2013 ή μικροποσά από τόκους καταθέσεων που κινδυνεύουν να επιβαρυνθούν λόγω τεκμηρίων και να κληθούν να πληρώσουν υψηλούς φόρους επί ουσιαστικά ανύπαρκτων εισοδημάτων!

Το παράλογο είναι το ελάχιστο τεκμήριο δαπανών διαβίωσης των €3.000 ευρώ . Πχ. φορολογούμενος με μοναδικό εισόδημα 5 ευρώ από τόκους καταθέσεων, θα κληθεί να πληρώσει φόρο €300,5 · και αυτό διότι θα φορολογηθεί βάσει της κλίμακας φόρου κινητών αξιών (10% στο πρώτο κλιμάκιο), άνευ αφορολόγητου.

Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης, προέτρεψε τους φορολογούμενους να μην οριστικοποιούν τις φορολογικές τους δηλώσεις έως ότου ψηφιστεί η τροπολογία.

ΠΗΓΗ