e-Παράβολο και easypay POINT-Νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες από την Τράπεζα Πειραιώς

15 Οκτωβρίου 2014 Κλείσιμο Από Alexandros

e-Παράβολο και easypay POINT

Νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες οι οποίες στοχεύουν στην εξυπηρέτηση των πολιτών στις επαφές τους με την εφορία προσφέρει η Τράπεζα Πειραιώς. Μέσω των υπηρεσιών αυτών, οι καταναλωτές μπορούν να εκδίδουν ψηφιακά παράβολα χωρίς να χρησιμοποιήσουν το Taxisnet και παράλληλα να εξοφλούν με μετρητά τους λογαριασμούς τους σε εκατοντάδες σημεία δίνει πλέον η Τράπεζα Πειραιώς.

Οι υπηρεσίες ονομάζονται e-Παράβολο και easypay POINT και στόχο έχουν να ενισχύσουν τις ηλεκτρονικές συναλλαγές αλλά και να ωθήσουν τους καταναλωτές στα εναλλακτικά δίκτυα, όπως τα ATM, το Web και το Mobile Banking.

Αναλυτικά, η υπηρεσία easypay POINT διευκολύνει τους καταναλωτές που θέλουν να πληρώσουν λογαριασμούς ΔΕΚΟ και άλλων φορέων σε σούπερ μάρκετ, καταστήματα ψιλικών, φαρμακεία και άλλες συνεργαζόμενες επιχειρήσεις. Μέσω της υπηρεσίας ο καταναλωτής πληρώνει με μετρητά και, μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα, παίρνει απόδειξη που επιβεβαιώνει την πληρωμή τους.

Αντίστοιχα, για τους επιχειρηματίες, η υπηρεσία τους επιτρέπει να δέχονται πληρωμές χωρίς να υποχρεούνται να συνάψουν συμβάσεις με κάθε οργανισμό και να παρουσιάζουν τους λογαριασμούς. Μάλιστα, σταδιακά η γκάμα των συναλλαγών που θα πραγματοποιούνται μέσω της νέας υπηρεσίας θα αυξάνει, περιλαμβάνοντας πέραν των πληρωμών ΔΕΚΟ και άλλων λογαριασμών την πώληση χρονου κινητής τηλεφωνίας, την φόρτιση προπληρωμένων καρτών ακόμα και την αγορά ηλεκτρονικών εισιτηρίων.

Αντίστοιχα, η υπηρεσία e-Παράβολο επιτρέπει στους χρήστες της ηλεκτρονικής τραπεζικής της Πειραιώς να εκδώσουν και να πληρώσουν το παράβολο της επιλογής τους χρησιμοποιώντας τον υπολογιστή ή το κινητό τους τηλέφωνο. Η διαδικασία δεν απαιτεί προηγούμενη «επίσκεψη» στο Taxisnet ενώ –σύμφωνα με την τράπεζα- η έκδοση e-Παραβόλου θα είναι εφικτή και από όλα τα καταστήματα της Τράπεζας, τα μηχανήματα αυτόματων πληρωμών easypay Kiosks, το easypay mobile και τα easypay POINT.

Όπως ανέφερε ο Γενικός Διευθυντής Λιανικής Τραπεζικής κ. Σωτήρης Συρμακέζης, «η υπηρεσία easypay POINT εκφράζει τη στρατηγική της Τράπεζας Πειραιώς να βρίσκεται δίπλα στις καθημερινές ανάγκες των καταναλωτών και συνεργαζόμενων επιχειρήσεων. Αντίστοιχα, με το e-Παράβολο η Τράπεζα στηρίζει και ενισχύει τις δράσεις ηλεκτρονικής διακυβέρνησης που αναλαμβάνουν οι φορείς του Ελληνικού Δημοσίου, θεωρώντας ότι αυτές αποτελούν προϋπόθεση για τον περαιτέρω εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης.

ΠΗΓΗ