Οδηγίες για την αίτηση σας για το κοινωνικό μέρισμα

18 Απριλίου 2014 Κλείσιμο Από Alexandros

Kοινωνικό μέρισμα αίτηση στο Taxisnet οδηγίες

Οδηγίες εξέδωσε η ΓΓΠΣ για το πώς θα γίνουν οι αιτήσεις στο taxisnet για το κοινωνικό μέρισμα ώστε οι δικαιούχοι να τις συμπληρώσουν σωστά. Να θυμήσουμε ότι οι αιτήσεις άνοιξαν στο taxisnet και θα είναι ανοικτές μέχρι 30 Ιούνιου 2014 και ανάλογα πότε θα γίνουν θα λάβουν και το επίδομα.

Οι δικαιούχοι για να κάνουν τις αιτήσεις του για το κοινωνικό μέρισμα θα πρέπει να ξέρουν τον κωδικό του taxisnet ,δηλαδή τους κωδικούς της ιστοσελίδας της ΓΓΠΣ, που χρησιμοποιούν για να υποβάλλουν την φορολογική δήλωση.

 Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη από την επιλογή της Υπηρεσίας «Αίτηση Χορήγησης Επιδόματος Κοινωνικού Μερίσματος » και ο αιτών με τον προσωπικό του κωδικό του Taxisnet μπορεί να εισέλθει στην εφαρμογή για την αίτηση

Στο τέλος της σελίδας θα δείτε τις οδηγίες για την αίτηση

Το επίδομα απο το κοινωνικό μέρισμα θα δοθεί ανάλογα το πότε θα γίνει η αίτηση και συγκεκριμένα θα δοθεί σε τρεις φάσεις:

Συγκεκριμένα το χρονοδιάγραμμα για την αίτηση του κοινωνικού μερίσματος

Για αιτήσεις που θα υποβληθούν έως και την 30/4/2014, η καταβολή θα πραγματοποιηθεί έως και την 10/5/2014, για αιτήσεις που θα υποβληθούν από την 1/5/2014 έως και την 31/5/2014, η καταβολή θα πραγματοποιηθεί έως και την 10/6/2014, ενώ για αιτήσεις που θα υποβληθούν από την 1/6/2014 έως και την 30/6/2014, η καταβολή θα πραγματοποιηθεί έως και την 10/7/2014.

Ο σύνδεσμος για την αίτηση

https://www1.gsis.gr/webtax/socdiv/year2014/socdiv/index.jsp

Αρμόδια υπηρεσία για τη συγκέντρωση των απαιτούμενων δικαιολογητικών  όπου θα ζητηθούν και τη διενέργεια του ελέγχου της συνδρομής των δηλούμενων με την αίτηση προϋποθέσεων ορίζεται ο ΟΓΑ.

Ο ΟΓΑ θα είναι επίσης αρμόδιος να διενεργεί δειγματοληπτικό έλεγχο της συνδρομής των δηλούμενων με την αίτηση στοιχείων. Οι έλεγχοι θα γίνουν μετά από την συνδρομή της ΓΓΠΣ αφού θα ληφθούν υπόψη κριτήρια ανάλυσης κινδύνου και θα περιλαμβάνουν, ενδεικτικά, το μέγεθος της οικογένειας, καθώς και διαφορές σε σχέση με την δημόσια Διοίκηση.

Επανεξέταση των αιτήσεων για τους μακροχρόνια ανέργους

Μετά την πάροδο της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων οικονομικού έτους 2014, οι αιτήσεις των μακροχρόνια ανέργων που απορρίφθηκαν, επανεξετάζονται αυτεπάγγελτα από τη Δ.ΗΛΕ.Δ. με βάση τα εισοδήματα των εμπρόθεσμα υποβληθεισών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2014, προς το σκοπό χορήγησης του κοινωνικού μερίσματος, εφόσον συντρέχουν οι λοιπές προϋποθέσεις της παρούσας.

Δηλαδή εφόσον απορριφθεί αίτηση μακροχρόνια ανέργου θα επανεξεταστεί μετά την υποβολή φορολογικής δήλωσης του έτους 2014 και εφόσον κριθεί ότι κάλυπταν εκ νέου τα κριτήρια θα τους χορηγηθεί το επίδομα. Η παραπάνω ρύθμιση κρίνεται ως πολύ θετική για τους μακροχρόνια ανέργους.

Δείτε εδώ λεπτομέρειες για το κοινωνικό μέρισμα

Πηγή