Ένα εκατομμύριο φορολογούμενοι πληρώνουν φόρους με…πιστωτική

7 Οκτωβρίου 2014 Κλείσιμο Από Alexandros
Ένα εκατομμύριο φορολογούμενοι πληρώνουν  -μέχρι στιγμής- τους φόρους τους με κάρτα, προκειμένου να επωφεληθούν από τις άτοκες μηνιαίες δόσεις. Μάλιστα οι περισσότεροι  «σπάνε» την κάθε διμηνιαία δόση της εφορίας σε 6, 9 ή 12 δόσεις (ανάλογα με την προσφορά της κάθε τράπεζας).
Σύμφωνα με τα τραπεζικά στελέχη από τις αρχές του καλοκαιριού το 1 στα 2 αιτήματα για έγκριση πιστωτικής κάρτας, αφορούσε ακριβώς την πληρωμή των φορολογικών υποχρεώσεων. Ωστόσο  παραδέχονται πως  οι εγκρίσεις νέων καρτών είναι περιορισμένες, ακόμα και για πιστωτικά όρια της τάξης των 2.000 ευρώ, καθώς τα κριτήρια για κάθε είδους χορηγήσεις είναι ιδιαίτερα αυστηρά.
Εκτός όμως από τα αιτήματα για νέες κάρτες, οι τράπεζες στην κυριολεξία «βομβαρδίστηκαν» από αιτήματα για αύξηση των πιστωτικών ορίων σε υφιστάμενες κάρτες, με σκοπό την εξόφληση των φόρων.
Τα περισσότερα αιτήματα αφορούσαν την έγκριση –ή την διεύρυνση των πιστωτικών ορίων- στα 5.000 με 7.000 ευρώ. Και ακόμη αναφέρουν ότι τα αιτήματα που δέχθηκαν φέτος για νέες πιστωτικές κάρτες ήταν κατά 10% αυξημένα σε σχέση με πέρυσι, καθώς το 2013 σημειώθηκε «έκρηξη» στην ζήτηση για «πλαστικό» χρήμα για να πληρωθούν οι φορολογικές υποχρεώσεις.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τον Σεπτέμβριο έγιναν συνολικά 6,5 εκατομμύρια συναλλαγές για πληρωμή φόρου εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ και μάλιστα τα 3 εκατ συναλλαγών πραγματοποιήθηκαν στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου.
Τέλος θα πρέπει να αναφέρουμε ότι σύντομα με πιστωτική ή χρεωστική  κάρτα θα μπορεί να πληρώνεται και το ηλεκτρονικό παράβολο.