Το ραντεβού μας για τον ΕΝΦΙΑ

30 Αυγούστου 2014 Κλείσιμο Από Alexandros

 Ένα νέο ημερολόγιο για τον ΕΝΦΙΑ έχουν πλέον μπροστά τους οι φορολογούμενοι. Περιλαμβάνει νέα ραντεβού και υποχρεώσεις με την εφορία. H πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ θα πρέπει να πληρωθεί το αργότερο έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Στο τέλος κάθε επόμενου μήνα θα πρέπει να καταβάλλεται μια δόση έως και το τέλος Φεβρουαρίου. Έτσι ο φόρος θα εξοφληθεί σε έξι ισόποσες μηνιαίες δόσεις.

Eως τις 15 Σεπτεμβρίου πρόκειται να εκδοθούν τα νέα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ για περισσότερους από 600.000 φορολογούμενους οι οποίοι έχουν οικόπεδα εντός οικισμού αλλά εκτός αντικειμενικού συστήματος.

Mετά τις 15 Σεπτεμβρίου πρόκειται να ανοίξει η ηλεκτρονική εφαρμογή του Ε9 προκειμένου να υποβάλλουν διορθωτικές και τροποποιητικές δηλώσεις όσοι έχουν κάνει λάθη καθώς και όσοι απέκτησαν ή πούλησαν κάποιο ακίνητο εντός του 2014.

Σε ανακοίνωσή του την Παρασκευή, το υπουργείο Οικονομικών αναφέρει ότι ψηφίσθηκε διάταξη νόμου, σύμφωνα με την οποία η πρώτη δόση του φόρου ακινήτων καταβάλλεται εμπρόθεσμα έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Ποσό φόρου, το οποίο έχει ήδη καταβληθεί από τους φορολογούμενους θα συμψηφιστεί με το συνολικά οφειλόμενο ΕΝΦΙΑ. 

Πάντως μετά τις 15 Σεπτεμβρίου πρόκειται να δοθεί στη δημοσιότητα αναλυτικός οδηγός του υπουργείου Οικονομικών με τα κυριότερα λάθη που έκαναν οι φορολογούμενοι στην συμπλήρωση του Ε9.

ΠΗΓΗ