Η ΑΑΔΕ προειδοποιεί: Μην ανοίξετε αυτό το email!

Η ΑΑΔΕ προειδοποιεί: Μην ανοίξετε αυτό το email!

30 Νοεμβρίου 2022 Κλείσιμο Από Alexandros

Σε νέα ενημέρωση αναφορικά με απάτες που έχουν να κάνουν με την επιστροφή φόρου προχωρά η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, προειδοποιώντας τους Έλληνες φορολογούμενους να είναι πολύ προσεκτικοί, όσον αφορά στο πώς διαχειρίζονται την ηλεκτρονική αλληλογραφία τους.

Ειδικότερα, στο ενημερωτικό e-mail που αποστέλλει η ΑΑΔΕ, αναφέρει τα ακόλουθα:

«Αγαπητή Κυρία/Αγαπητέ Κύριε,

Παρακαλούμε λάβετε υπόψη ότι συνεχίζονται οι κακόβουλες ενέργειες παραπλανητικής ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, με παραποίηση λογοτύπων της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης gov.gr, που αναγράφουν ότι η Εφορία σας ενημερώνει πως δικαιούστε επιστροφή φόρου και σας προτρέπουν “να κάνετε κλικ για να υποβάλετε αίτηση επιστροφής”.

Εφιστούμε εκ νέου την ιδιαίτερη προσοχή σας, καθώς πρόκειται για απόπειρα εξαπάτησης μέσω παραποίησης εικόνας και στοιχείων.

-ΜΗΝ επιλέξετε τυχόν προτεινόμενο σύνδεσμο (link)
-ΜΗΝ ανοίξετε κανένα συνημμένο αρχείο του μηνύματος
-Διαγράψετε ΑΜΕΣΩΣ το μήνυμα, καθώς είναι πλαστό και περιέχει κακόβουλο περιεχόμενο.
Χαρακτηριστικό της απόπειρας εξαπάτησης είναι η παραλλαγή των μηνυμάτων και, σε ορισμένες περιπτώσεις, εμφανή λάθη στη χρήση της ελληνικής γλώσσας.

Επίσης, στις περιπτώσεις εξαπάτησης μέσω mail, ενώ το μήνυμα φαίνεται να αποστέλλεται από κρατική υπηρεσία (πχ. από @aade.gr ή @gov.gr), ο πραγματικός αποστολέας είναι άγνωστη ηλεκτρονική διεύθυνση, συνήθως στην αλλοδαπή.

Συνιστούμε να είστε επιφυλακτικοί και να ελέγχετε με πολλή προσοχή παρόμοια παραπλανητικά μηνύματα ή sms που τυχόν λάβετε στο μέλλον.

Σας ευχαριστούμε για το χρόνο και τη συνεργασία σας».

πηγη:www.katoxikanea.gr newsbreak.gr