ΕΝΦΙΑ 2021: Οδηγός για την εκτύπωση του εκκαθαριστικού – Και μέσα από το myAADE οι δόσεις

ΕΝΦΙΑ 2021: Οδηγός για την εκτύπωση του εκκαθαριστικού – Και μέσα από το myAADE οι δόσεις

23 Σεπτεμβρίου 2021 Κλείσιμο Από Alexandros

Για πρώτη φορά μέσω της νέας ψηφιακής πύλης myAADE θα έχουν τη δυνατότητα οι φορολογούμενοι να δουν τις δόσεις του ΕΝΦΙΑ, μετά την ανάρτηση των εκκαθαριστικών που έγινε σήμερα, σύμφωνα και με τον προγραμματισμό του Υπουργείου Οικονομικών.

Το ποσό του ΕΝΦΙΑ είναι κατανεμημένο σε πέντε μηνιαίες δόσεις με την πρώτη και τη δεύτερη έως τις 29 Οκτωβρίου 2021 και την τελευταία έως το τέλος Ιανουαρίου 2022.

Αναλυτικά οι ημερομηνίες:

Οι δόσεις μέσω της ψηφιακής πύλης myAADE

Μπαίνοντας στη σελίδα myAADE και επιλέγοντας “Οφειλές, Πληρωμές & Επιστροφές” σας ζητούνται οι κωδικοί taxisnet για την είσοδό σας.

Συμπληρώνοντας τους κωδικούς μπαίνετε στις “Οφειλές εκτός ρύθμισης και πληρωμή”

Εδώ έχετε την πλήρη εικόνα των οφειλών σας, ανάλυση των δόσεων του ΕΝΦΙΑ, καθώς και τη δυνατότητα πληρωμής, τα στοιχεία δηλαδή που ήταν διαθέσιμα μέσα από την προσωποποιημένη πληροφόρηση της παλαιότερης πλατφόρμας της ΑΑΔΕ.

Εκτύπωση εκκαθαριστικού ΕΝΦΙΑ 2021

Η εκτύπωση των εκκαθαριστικών γίνεται όπως κάθε χρόνο μέσα από την εφαρμογή Δήλωση Ε9 / ΕΝΦΙΑ

Επιλέγοντας ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ, ζητείται η συμπλήρωση των προσωπικών κωδικών – Username και Password. Πατώντας στη συνέχεια Είσοδος ολοκληρώνεται η είσοδος στην εφαρμογή.

Επιλέγοντας το Έτος 2021 εμφανίζεται στο πεδίο των εκτυπώσεων η επιλογή εκτύπωσης του εκκαθαριστικού του ΕΝΦΙΑ για το 2021.

Επιλέγοντας «Εκτύπωση εκκαθαριστικού τελευταίας εκκαθάρισης για το έτος 2021» προβάλλεται το εκκαθαριστικό του 2021.

πηγη:www.e-forologia.gr