Θ. Σκυλακάκης: Ανοικτό το ενδεχόμενο νέας μείωσης του ΕΝΦΙΑ το 2020

Θ. Σκυλακάκης: Ανοικτό το ενδεχόμενο νέας μείωσης του ΕΝΦΙΑ το 2020

23 Οκτωβρίου 2019 Κλείσιμο Από Alexandros

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει νέα μείωση του ΕΝΦΙΑ το 2020 άφησε, μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΘΕΜΑ 104,6 ο υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για την Δημοσιονομική Πολιτική Θεόδωρος Σκυλακάκης.

“Ενδεχομένως ο ΕΝΦΙΑ να είναι και άλλο μειωμένος το 2020 γιατί υπάρχει διεύρυνση της φορολογικής βάσης, οπότε θα είναι και άλλο μειωμένος”, είπε ο κ. Σκυλακάκης.

Υπενθυμίζεται ότι το οικονομικό επιτελείο έχει ανακοινώσει ότι προχωρά στην επέκταση και τον εξορθολογισμό του συστήματος αντικειμενικού προσδιορισμού της αξίας της ακίνητης περιουσίας.

“Σημαντικό μέρος της περιουσίας είναι εκτός ζωνών αντικειμενικού προσδιορισμού αν και είναι εντός σχεδίου, ενώ και η προσέγγιση επί της ακίνητης περιουσίας που βρίσκεται εκτός σχεδίου παρουσιάζει αδυναμίες. Συνεπώς, το ζητούμενο είναι να διορθωθούν αυτές οι δομικές υστερήσεις μέσα από τη χρήση τεχνολογίας και ψηφιακών δεδομένων, αλλά και με τη συνεργασία εμπλεκόμενων φορέων” ανέφερε η σχετική ανακοίνωση του υπ. Οικονομικών στις αρχές Οκτωβρίου μετά την πρώτη συνεδρίαση της ομάδας εργασίας που έχει συγκροτηθεί για το θέμα αυτό.

Την Δευτέρα πηγές του υπουργείου Οικονομικών άφηναν ανοιχτό παράθυρο για αλλαγές στους φόρους ακινήτων ώστε να μην προκύψουν τελικά επιβαρύνσεις για τα μεσαία και χαμηλά στρώματα από τις αλλαγές στις αντικειμενικές αξίες οι οποίες προβλέπεται να ολοκληρωθούν τον Μάιο και αναμένεται να δημιουργήσουν δημοσιονομικό χώρο.

www.capital.gr