Πως θα δηλωθούν οι τόκοι καταθέσεων

5 Απριλίου 2014 Κλείσιμο Από Alexandros

Για το Οικ. Ετος 2014 στην δήλωση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων, σε ξεχωριστούς κωδικούς, και συγκεκριμένα στους κωδικούς 667-668 θα συμπληρωθούν οι τόκοι των καταθέσεων, με την διαφορά, ότι πέρυσι υποχρεωτική ήταν η δήλωση για ποσά ανω των 250 ευρώ, ενώ φέτος θα δηλωθούν όλοι οι τόκοι καταθέσεων απο το πρώτο ευρώ.

Αν και δεν έχουν προσυμπληρωθεί ακόμα μέσα στην εφαρμογή του taxisnet, λέγεται ότι θα το δούν μέσα οι φορολογούμενοι. Σε κάθε περίπτωση, καλό θα είναι να παραλάβουν απο τις τράπεζες τους όλοι οι ενδιαφερόμενοι τα απαραίτητα δικαιολογητικά τα οποία αφορούν σε όλους τους λογαριασμούς που κατέχουν στις τράπεζες, ατομικούς και κοινούς, για να συμπληρωθούν σωστά οι τόκοι.

Επίσης, οι ενδιαφερόμενοι που έχουν καταθέσεις και στο εξωτερικό, θα πρέπει και αυτοί να παραλάβουν τα απαιτούμενα έγγραφα για τους τόκους που πληρώθηκαν για το 2013, και να τα συμπεριλάβουν στην φορολογική δήλωση.

Να σημειωθεί, ότι οι τόκοι καταθέσεων έχουν παρακράτηση φόρου 15%, και φορολογούνται αυτοτελώς, διαδικασία η οποία γίνεται απο την τράπεζα. Επίσης, προστίθενται και στον υπολογισμό του συνολικού εισοδήματος για τον υπολογισμό της έκτακτης εισφοράς  αλληλεγύης η οποία χρεώνεται σε όσους έχουν εισόδημα πάνω απο 12000,00 ευρώ.