ΕΛΓΑ: Την Πέμπτη 255.600 ευρώ σε παραγωγούς που εγκατέστησαν μέσα ενεργητικής προστασίας

19 Ιανουαρίου 2015 Κλείσιμο Από Alexandros

Στην επιχορήγηση του προγράμματος εγκατάστασης μέσων ενεργητικής προστασίας προχωρά ο ΕΛΓΑ, με την καταβολή του ποσού των 255.600 ευρώ σε παραγωγούς που εγκατέστησαν στα κτήματά τους μέσα ενεργητικής προστασίας, όπως αντιχαλαζικά δίχτυα και αντιβρόχινες μεμβράνες. Η πληρωμή θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Πέμπτη (22 Ιανουαρίου) και συγκεκριμένα, αφορά τους παραγωγούς των νομών Καβάλας, Λάρισας, Αργολίδας, Δράμας, Κορινθίας, Κοζάνης, Μεσσηνίας Ημαθίας και Πέλλας, οι εγκαταστάσεις των οποίων παρελήφθησαν από τις επιτροπές παραλαβής.

Στόχος αυτής της κίνησης είναι η αποτελεσματική προστασία της αγροτικής παραγωγής από φυσικούς κινδύνους όπως το χαλάζι, οι υπερβολικές και άκαιρες βροχοπτώσεις και ο παγετός. Όπως σημειώνεται στην σχετική ανακοίνωση, για τον ΕΛΓΑ “η πρόληψη αποτελεί επένδυση”. Η ενέργεια αυτή πραγματοποιείται στα πλαίσια των προσπαθειών συμβολής στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα.
Υπενθυμίζεται ότι οι αιτήσεις για ένταξη στο πρόγραμμα επιχορήγησης μέσων ενεργητικής προστασίας μπορούν να υποβάλλονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους 2015.