Εργασιακός μεσαίωνας: Ζήτησαν από έγκυο να κάνει έκτρωση

19 Νοεμβρίου 2014 Κλείσιμο Από Alexandros

Τελικά, μπορεί να υπάρχει και κάτι χειρότερο από την ανεργία! Ίσως, το να εργάζεσαι και να μην πληρώνεσαι ή να είσαι αδήλωτος ή, ακόμη και να μην έχεις δικαιώματα. Η κρίση που ξέσπασε στη χώρα μας εγκατέστησε στη χώρα μας την εργασιακή ζούγκλα ανείπωτης βαρβαρότητας. Η τελευταία καταγγελία που είδε το φως της δημοσιότητας και έχει ήδη πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης αφορά μια γυναίκα. Ο εργοδότης ζήτησε από τη 33χρονη γυναίκα, που  είναι έγκυος και γεννά τη Δευτέρα, να κάνει έκτρωση, αλλιώς θα την απολύσουν. Το απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε η 33χρονη στην Επιθεώρηση Εργασίας, είχε δεχθεί απειλές για χειροδικία, αλλά και υβριστικές επιθέσεις από την εργοδοσία. Μάλιστα, παρότι η γυναίκα- που είναι υπάλληλος γραφείου- εντάχθηκε σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ, κάτι που σημαίνει πως ο εργοδότης βαρύνεται μόνο με τις ασφαλιστικές εισφορές, παραμένει απλήρωτη από τον Ιούνιο, ενώ τις οφείλουν δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, αλλά και επιδόματα.

Στο πλευρό της εργαζόμενης βρίσκονται μια σειρά από Σωματεία του Ηρακλείου μεταξύ των οποίων η τοπική ΕΛΜΕ, ο Σύλλογος Δασκάλων «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος», ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων, το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, ο Σύλλογος Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Καθηγητών και το Σωματείο Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής.

sofokleousin.gr