Πως να κάνετε το Επίδομα Θέρμανσης με 8 απλά βήματα

Πως να κάνετε το Επίδομα Θέρμανσης με 8 απλά βήματα

14 Νοεμβρίου 2022 Κλείσιμο Από Alexandros

Δες αναλυτικά παρακάτω τη διαδικασία:

Βήμα 1

Κάνεις είσοδο στη σελίδα https://www.aade.gr/mythermansi και εισέρχεσαι στην αρχική σελίδα της πλατφόρμας:

Βήμα 2

Μόλις ανοίξει το παράθυρο της αίτησης επιλέγεις το πεδίο «ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ» και προχωράς στην επόμενη σελίδα όπου επιλέγεις την υποβολή «Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος» :

Βήμα 3

Στη συνέχεια εισάγεις τους κωδικούς σου στο Taxis στο πεδίο που ανοίγει, ώστε να συνδεθείς με τα ατομικά σου στοιχεία:

Βήμα 4

Αφού το σύστημα ταυτοποιήσει τα στοιχεία σου, σου ζητά να επιλέξεις τον τύπο της αίτησης που επιθυμείς να υποβάλεις, δηλαδή ως Διαχειριστής/Εκπρόσωπος πολυκατοικίας ή απλή αίτηση. Επιλέγεις την απλή αίτηση (1η επιλογή):

Βήμα 5

Στην επόμενη σελίδα που ανοίγει, μπορείς να δεις τις αιτήσεις που έχεις ήδη υποβάλει και την εξέλιξή τους (εάν υπάρχουν), καθώς και να υποβάλεις το νέο αίτημά σου. Ξεκινάς επιλέγοντας την «Συμπλήρωση Αίτησης» :

Βήμα 6

Για να μπορέσεις να ξεκινήσεις την συμπλήρωση των στοιχείων σου, θα πρέπει πρώτα να δηλώσεις ότι όλα τα στοιχεία της αίτησης σου είναι αληθή, πατώντας το τετράγωνο κουτάκι που εμφανίζεται:

Βήμα 7

Αφού επιλέξεις το πεδίο, εμφανίζονται τα υπόλοιπα σημεία της αίτησης που πρέπει να συμπληρωθούν. Εάν κάποιο από τα σημεία δεν ισχύουν στην περίπτωσή σου (πχ δεν ενοικιάζεις την κατοικία σου), αφήνεις κενό το σχετικό πεδίο. Στο τέλος, επιλέγεις την «Υποβολή Αίτησης» :

Βήμα 8

Αφού ολοκληρώσεις την υποβολή, θα εμφανιστεί άμεσα το αποτέλεσμα, με την ενημέρωση εάν εγκρίθηκε ή όχι το αίτημά σου και την αιτιολογία:

Αυτό ήταν! Η αίτησή σου έχει ολοκληρωθεί! Εφόσον λάβεις θετική απάντηση, αναμένεις την κατάθεση στο λογαριασμό που έχεις δηλώσει.

*Σημ. Στην περίπτωση που δεν καταναλώνεις πετρέλαιο θέρμανσης, θα χρειαστεί αφού λάβεις θετική απάντηση στο αίτημά σου, να ανεβάσεις τα παραστατικά αγορών σου στο πεδίο «Τα Παραστατικά μου» που εμφανίζεται στο 2ο βήμα των οδηγιών παραπάνω. Η ταυτοποίηση των στοιχείων για το πετρέλαιο θέρμανσης γίνεται αυτόματα και δεν απαιτείται αυτή η ενέργεια.

πηγη:https://paraskevasforologas.gr