Μειώνεται η παραγωγικότητα στη Γερμανία

Μειώνεται η παραγωγικότητα στη Γερμανία

12 Οκτωβρίου 2016 Κλείσιμο Από Alexandros

germany-flag-180_136197_0x9g03_bΜια νέα μελέτη της IW Consult για λογαριασμό της Ομοσπονδίας, έδειξε πτώση 1,7% στην εργατική παραγωγικότητα στον μεγαλύτερο βιομηχανικό κλάδο της Γερμανίας από το 2011 έως το 2015, δηλαδή ετήσια πτώση 0,4%.

Μια νέα έκθεση που δείχνει ότι μειώνεται η εργατική παραγωγικότητα στη Γερμανία δημιουργεί ανησυχία για το μέλλον της ανταγωνιστικότητας στους γερμανικούς κλάδους των αυτοκινήτων και της μηχανολογίας, σύμφωνα με την εφημερίδα Die Welt, μεταδίδει το Reuters.

«Η ανάπτυξη της παραγωγικότητας από το 2010 αποτελεί πηγή εξαιρετικής ανησυχίας», δήλωσε ο πρόεδρος της Γερμανικής Ομοσπονδίας Γερμανικών Ενώσεων Εργοδοτών στις Βιομηχανίες Μετάλλων και Ηλεκτρολογίας, Rainer Dulger, όπως αναφέρει η εφημερίδα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, μια νέα μελέτη της IW Consult για λογαριασμό της Ομοσπονδίας, έδειξε πτώση 1,7% στην εργατική παραγωγικότητα στον μεγαλύτερο βιομηχανικό κλάδο της Γερμανίας από το 2011 έως το 2015, δηλαδή ετήσια πτώση 0,4%.

Η μελέτη δείχνει πως η παραγωγικότητα μειώθηκε λόγω της αύξησης των προσλήψεων κατά 4,6% στον κλάδο, με ορισμένες επιχειρήσεις να κάνουν κινήσεις διατήρησης του υφιστάμενου εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού τους, καθώς η πρόσληψη νέων είναι υπερβολικά ακριβή, παρά την έλλειψη επαρκών παραγγελιών.

Η μελέτη δείχνει επίσης πως πολλές επιχειρήσεις προσλαμβάνουν περισσότερους εργάτες στη Γερμανία για να επιβλέπουν το τελείωμα των έργων που είχαν ανατεθεί σε ξένες θυγατρικές και προμηθευτές στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με την μελέτη, είναι επίσης πιθανό η παραγωγικότητα να μειώνεται διότι οι επιχειρήσεις προσλαμβάνουν εργάτες με λιγότερα προσόντα λόγω της έλλειψης εξειδικευμένων εργατών.

www.euro2day.gr