Vine Street Trading: Ξεχάστε την τόνωση της οικονομίας – Η ΕΚΤ προχωράει σε διάσωση των ευρωπαϊκών τραπεζών

Vine Street Trading: Ξεχάστε την τόνωση της οικονομίας – Η ΕΚΤ προχωράει σε διάσωση των ευρωπαϊκών τραπεζών

11 Μαρτίου 2016 Κλείσιμο Από Alexandros

725bf6bf01607e21c229b8816cce25c6_L

«Με τα TLTROs αυτό που κάνει η ΕΚΤ είναι επί της ουσίας να απορροφήσει όλα τα “κακά” ομόλογα», σημειώνει ο Harris, αναφερόμενος στο χρέος χωρών όπως η Ιταλία
Ξεχάστε την τόνωση της οικονομίας, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει κάτι εντελώς διαφορετικό ως στόχο με την πολιτική της και αυτό είναι η διάσωση των προβληματικών ευρωπαϊκών τραπεζών.
Αυτό σημειώνει σε ανάλυσή του ο επικεφαλής αναλυτής της χρηματιστηριακής εταιρείας Vine Street Trading, Yra Harris.
Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016, έπειτα από τις ανακοινώσεις της ΕΚΤ για τη νομισματική της πολιτική, ο Harris είπε στο CNBC ότι ο Draghi προχώρησε όσο μπορούσε προτού προσκρούσει στο εμπόδιο που λέγεται Bundesbank, την Κεντρική Τράπεζα της Γερμανίας.
«Όσο γίνεται λόγος για μπαζούκας, μιλάμε για έναν πόλεμο.
Αυτό αντιπροσωπεύει τον πόλεμο μεταξύ του Jens Weidmann (του προέδρου της Bundesbank) και του Mario Draghi».
Υπενθυμίζεται ότι η ΕΚΤ προχώρησε την Πέμπτη 10 Μαρτίου σε νέα χαλάρωση της νομισματικής της πολιτικής, με περαιτέρω μείωση του καταθετικού της επιτοκίου στο -0,4%, με μείωση του βασικού της επιτοκίου στο 0 και επέκταση του προγράμματος αγοράς ομολόγων στα 80 δισ. ευρώ το μήνα, έναντι 60 δισ. ευρώ, ενώ επιλέξιμα θα είναι πλέον και εταιρικά ομόλογα.
«Με τα TLTROs αυτό που κάνει η ΕΚΤ είναι επί της ουσίας να απορροφήσει όλα τα “κακά” ομόλογα», σημειώνει ο Harris, αναφερόμενος στο χρέος χωρών όπως η Ιταλία.

www.bankingnews.gr