Έρχεται η απευθείας πληρωμή φόρων με κάρτα στο taxis

Έρχεται η απευθείας πληρωμή φόρων με κάρτα στο taxis

19 Απριλίου 2018 Κλείσιμο Από Alexandros

Απόφαση με την οποία ανοίγει ο δρόμος για να μπορούν οι φορολογούμενοι να πληρώνουν με πλαστικό χρήμα όλες τις φορολογικές οφειλές απευθείας στο δικτυακό τόπο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (www.aade) υπέγραψε ο διοικητής της Αρχής, Γ. Πιτσιλής.

Στην πράξη αυτό που γίνεται τώρα μέσω των δικτύων ιντερνετικής εξυπηρέτησης των τραπεζών (web banking) θα μπορεί να γίνεται και απευθείας στο taxis. Η πρακτική σημασία αυτής της διευκόλυνσης είναι ότι η ηλεκτρονική καρτέλα οφειλών του φορολογούμενου θα ενημερώνεται αμέσως και όχι σε 2-3 εργάσιμες ημέρες που γίνεται σήμερα με την πληρωμή μέσω των τραπεζικών δικτύων. Ετσι, δεν θα μπλοκάρεται ούτε για μια ημέρα η έκδοση φορολογικής ενημερότητας.

Στην επίσημη ανακοίνωσή της η ΑΑΔΕ αναφέρει:

Εντός των προσεχών ημερών, αναμένεται η δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της απόφασης, που υπέγραψε ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, μέσω της οποίας η ΑΑΔΕ θα παρέχει στους φορολογουμένους τη δυνατότητα να πληρώνουν βεβαιωμένες αρρύθμιστες οφειλές, Φυσικών και Νομικών προσώπων, με τη χρήση καρτών πληρωμών.

Η πληρωμή θα πραγματοποιείται μέσω της υπηρεσίας, “Προσωποποιημένη Πληροφόρηση” του TAXISnet, στη διαδικτυακή πύλη της Α.Α.Δ.Ε., www.aade.gr.

Με τη νέα παρεχόμενη υπηρεσία, είναι δυνατή η πληρωμή πολλών οφειλών σε μία
συναλλαγή, και με την επιτυχή ολοκλήρωσή της, οι οφειλές πιστώνονται άμεσα.

πηγη