“Συναγερμός” στα λογιστήρια λόγω της τραπεζικής αργίας

“Συναγερμός” στα λογιστήρια λόγω της τραπεζικής αργίας

28 Μαρτίου 2018 Κλείσιμο Από Alexandros

Συμπίπτει με την τελευταία εργάσιμη του μήνα κατά την οποία πρέπει να πληρωθούν πλήρως φορολογικών υποχρεώσεων και δόσεις ρυθμίσεων

Σου λένε ότι πρέπει να πληρώσεις τη δόση από τη ρύθμιση των 100 δόσεων εμπρόθεσμα για να μην χάσεις τα προνόμια. Μέχρι το τέλος του μήνα, πρέπει να πληρώσεις και τις εισφορές αν θες να μην μπλέξεις με τον ΕΦΚΑ. Υπάρχει και ο ΦΠΑ για τις μεγάλες επιχειρήσεις και πλήθος άλλων φορολογικών υποχρεώσεων που πρέπει να αποπληρωθούν μέχρι το τέλος του μήνα. Έλα όμως που η 30η Μαρτίου συμπίπτει με την αργία του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος λόγω των εορτών του Πάσχα των καθολικών.

Με βάση την ενημέρωση που έχει δοθεί ήδη από τις τράπεζες, οι πληρωμές που θα γίνουν στις 30 Μαρτίου (επίσημη αργία για τους καθολικούς αλλά και για το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα) αλλά και στις 2 Απριλίου (Δευτέρα του Πάσχα για τους καθολικούς) θα εμφανιστούν στο σύστημα στις 3 Απριλίου. Το ερώτημα που γεννάται είναι πολύ συγκεκριμένο: για την Ελλάδα, η 30η Μαρτίου, δεν είναι αργία. Τι θα γίνει με αυτούς που περιμένουν να εισπράξουν για να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους την τελευταία στιγμή; Οι ερμηνείες του νομοθετικού πλαισίου έχουν ήδη ξεκινήσει. Όποιος δεν θέλει να μπλέξει, απλώς πρέπει να πληρώσει στις 29 Μαρτίου. Ημέρα κατά την οποία θα γίνεται στις τράπεζες το «έλα να δεις» καθώς στις 29/03 γίνεται η πληρωμή:

  1. Του δώρου Πάσχα στους επιδοτούμενους ανέργους
  2. Της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας
  3. Των επιδομάτων ανεργίας και μακροχρόνια ανέργων
  4. Του βοήθματος των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολούμενων
  5. Των συντάξεων του δημοσίου
  6. Των συντάξεων του ΙΚΑ

Υπάρχουν ασφαλιστικά ταμεία που έχουν προγραμματίσει να πληρώσουν στις 30 Μαρτίου. Μένει να φανεί αν αυτό θα ισχύσει ή αν τα χρήματα θα «φανούν» στους τραπεζικούς λογαριασμούς μια ημέρα νωρίτερα.

Ο λόγος ανήκει τώρα στο υπουργείο Οικονομικών το οποίο θα πρέπει να διευκρινίσει αν οι πληρωμές που θα γίνουν στις 30 Μαρτίου θα ληφθούν ως εμπρόθεσμες ακόμη και αν φανούν στο σύστημα της τράπεζας στις 3 Απριλίου. Η λογική αυτό λέει…

πηγη