Το αναπτυξιακό και οικονομικό πρόγραμμα του Απόστολου Τζιτζικώστα

Το αναπτυξιακό και οικονομικό πρόγραμμα του Απόστολου Τζιτζικώστα

12 Νοεμβρίου 2015 Κλείσιμο Από Alexandros

Campaign speech of Apostolos Tzitzikostas for the upcoming inner-party presidency elections of New Democracy, in Athens, on October 19, 2015 / ??????????? ?????? ??? ????????? ??????????? ??? ??? ?????????????? ??????? ??? ??? ???????? ??? ???? ???????????, ???? ?????, ???? 19 ?????????, 2015

Τους 11 πυλώνες για την αναγέννηση της χώρας παρουσίασε ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ, Απόστολος Τζιτζικώστας, κατά τη διάρκεια ομιλίας του.

Ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε ότι είναι «επείγουσα, κοινωνική ανάγκη να συγκροτηθεί μια εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης» και έκανε λόγο για μεγάλες αλλαγές «στη λειτουργία του κράτους ώστε να μην αποθαρρύνεται η ιδιωτική πρωτοβουλία, αλλά και να κατανέμεται με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα το κοινωνικό μέρισμα».

Ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ έκανε επίσης λόγο «για μια νέα μεγάλη κοινωνική συμφωνία για την αναγέννηση της χώρας. Ένα συγκροτημένο Εθνικό Σχέδιο με στόχο την παραγωγή εθνικού πλούτου».

Οι 11 πυλώνες

Ο πρώτος πυλώνας είναι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με την πρόταση του κ. Τζιτζικώστα να περιλαμβάνει τον εξορθολογισμό των ειδικών φόρων κατανάλωσης, των φόρων πολυτελείας, και των δημοτικών τελών, τον αποτελεσματικότερο έλεγχο στα τελωνεία κατά την είσοδο των προϊόντων στην Ελλάδα, την ολοκλήρωση της εγκατάστασης ειδικών μηχανημάτων X-ray scanners στα μεγάλα λιμάνια και όλες τις συνοριακές πύλες, που εδώ και ένα χρόνο περιμένει μία υπογραφή, την αναβάθμιση των τοπικών εμπορικών αγορών ώστε να είναι σε θέση να ανταγωνιστούν με τα πολυκαταστήματα, τους εντατικότερους ελέγχους στους τρόπους διαμόρφωσης τιμών, τη διενέργεια αυστηρών ελέγχων στις αποθήκες όπου συγκεντρώνονται τα εμπορεύματα του παραεμπορίου, τη δημιουργία Κέντρων Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων, τα οποία θα λειτουργούν, ως «one stop shop», την ολοκλήρωση του χωροταξικού και πολεοδομικού σχεδιασμου, την σναθεώρηση της εμπορικής πολεοδομίας, την υιοθέτηση των συστάσεων του ΟΟΣΑ και της Παγκόσμιας Τράπεζας σχετικά με τη μείωση των διοικητικών βαρών, την βελτίωση των διαδικασιών λειτουργίας του Γενικού Εμπορικού Μητρώου, την στήριξη δομών καθοδήγησης νέων επιχειρηματιών και την προώθηση των δομών υποστήριξης στρατηγικών δικτυώσεων, συνεργατικών σχηματισμών και συμπράξεων.

Ο δεύτερος πυλώνας είναι η αποκατάσταση της ρευστότητας, με «άμεσες παρεμβάσεις που θα αποσκοπούν στην επιστροφή των καταθέσεων, τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων, τις αναχρηματοδοτήσεις δανείων και την εκκαθάριση των προβληματικών δανειακών χαρτοφυλακίων» και την πλήρη κατάργηση των κεφαλαιακών ελέγχων στο τραπεζικό σύστημα.

Ο τρίτος πυλώνας είναι η έμφαση στις επενδύσεις, με παράλληλη ενίσχυση των start-ups και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ο τέταρτος πυλώνας είναι η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, η οποία και θα περιλαμβάνει την ριζική αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος.

Ο πέμπτος πυλώνας είναι η υλοποίηση τωνδιαθρωτικών μεταρρυθμίσεων, η οποία και θα περιλαμβάνει το κλείσιμο οργανισμών που υπολειτουργούν η παρέλκουν, την καθολική εφαρμογή των νέων τεχνολογιών, την μείωση της γραφειοκρατίας.

Ο έκτος πυλώνας είναι η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας που θα περιλαμβάνει αξιοποίηση των Ολυμπιακών ακινήτων και των κρατικών κτηρίων για τη στέγαση φορέων και υπηρεσιών ή την ενοικίαση τους σε ιδιώτες.

Ο έβδομος πυλώνας είναι η ολοκλήρωση της εθνικής στρατηγικής για τις εξαγωγές, η οποία θα περιλαμβάνει τη διεύρυνση της εξαγωγικής βάσης, την προώθηση των εξαγωγών ώστε τα παραγόμενα προϊόντα να βρουν αγοραστές στο εξωτερικό, την απλοποίηση των διαδικασιών για την πραγματοποίηση εξαγωγών και εισαγωγών.

Ο όγδοος πυλώνας του κ. Τζιτζικώστα έχει να κάνει με την στήριξη του πρωτογενούς τομέα, η οποία θα εξειδικεύεται στην αναδιάρθρωση των καλλιεργειών, την αλλαγή του τρόπου αγροτικής απασχόλησης, το πέρασμα από τον αγρότη-καλλιεργητή στον αγρότη επιχειρηματία, τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου των ομάδων παραγωγών, τη δημιουργία στενότερων δεσμών ανάμεσα στην βιομηχανία και τον πρωτογενή τομέα και την επέκταση της συμβολαιακής γεωργίας με παράλληλη δημιουργία αποτελεσματικού θεσμικού πλαισίου.

Ο ένατος πυλώνας είναι η δημιουργία προνομιακού περιβάλλοντος για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε κλάδους αιχμής

Ο δέκατος πυλώνας έχει να κάνει με την εκπόνηση μιας νέας βιώσιμης βιομηχανικής πολιτικής που θα κάνει την ελληνική βιομηχανία ανταγωνιστική σε διεθνές επίπεδο.

Ο ενδέκατος πυλώνας θα αφορά την ενίσχυση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Τουρισμού και της Ναυτιλίας

ΠΗΓΗ