Ο κ. Μάρδας βρήκε 400 εκατ. στη… διαδρομή από το σπίτι στο γραφείο!

22 Απριλίου 2015 Κλείσιμο Από Alexandros

Το πρωί, δια στόματος του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Δημήτρη Μάρδα μας έλειπαν «400 εκατ. ευρώ για να καλυφθούν οι ανάγκες του κράτους». Δεν πέρασαν δυο ώρες και τα 400 εκατ. ευρώ που έλειπαν, βρέθηκαν… και μάλιστα στη διαδρομή του κ. Μάρδα από το σπίτι του στο γραφείο του….

«Πριν μιάμιση ώρα (που είπα για τα 400 εκατ. ευρώ)  ήμουνα σπίτι μου, τώρα είμαι στο γραφείο», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός, μιλώντας στην τηλεόραση του Star.

Ειδικότερα, o κ. Μάρδας μιλώντας το πρωί στο Mega και περιγράφοντας τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας δήλωσε: “μας λείπουν 400 εκατ. ευρώ για να καλυφθούν οι ανάγκες του κράτους”.

“Δεν είναι μόνο οι μισθοί και οι συντάξεις είναι και οι λειτουργικές δαπάνες”, εξήγησε.

Λίγο αργότερα όμως και μιλώντας στο Star υπογράμμισε: «κάναμε συσκέψεις όλη αυτή την μιάμιση ώρα και θεωρούμε ότι καλύπτεται αυτό το ποσό. Είδαμε πόσα χρήματα μπορούν να έρθουν αμέσως και θεωρούμε ότι σύμφωνα με αυτά που έχουμε και αυτά που προσδοκούμε θα ξεπεραστεί το συγκεκριμένο πρόβλημα».

Όπως είπε, αυτή τη μιάμιση ώρα δούλεψαν στο υπουργείο και τελικά, βρέθηκαν τα χρήματα, που λίγο πριν ο αναπληρωτής υπουργός δήλωνε ότι δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι θα τα έχει στις 24 και 27 Απριλίου.

Ερωτηθείς για το από πού βρέθηκαν τα χρήματα αυτά, ο κ. Μάρδας απάντησε: «Υπάρχουν ασφαλιστικά ταμεία που μας έστειλαν μήνυμα ότι έχουν την πρόθεση να καταθέσουν κάποια χρήματα στην Τράπεζα της Ελλάδας. Το ποσό αυτό που θα δώσουν μπορεί και να είναι παραπάνω από αυτό που χρειαζόμαστε. Εμείς όμως εξακολουθούμε και ψάχνουμε να βρούμε χρήματα, έτσι ώστε να έχουμε ένα μεγάλο μαξιλάρι γιατί δεν ξέρουμε τι μπορεί να συμβεί και τον Μάιο».

Όπως είπε, η κυβέρνηση προσπαθεί να εξασφαλίσει ένα σύνολο ρεζερβών, βασιζόμενη στα δυσμενέστερα σενάρια, τα οποία μπορεί να συμβούν, δηλαδή την μη επίτευξη συμφωνίας με τους δανειστές.

Επίσης ο κ. Μάρδας είπε ότι βρίσκεται σε επαφή με δημόσιες εταιρείες, όπως η ΔΕΣΦΑ και η ΔΕΠΑ, ώστε να συμβάλουν στην προσπάθεια να βρεθούν χρήματα και ξεκαθάρισε:

«Δεν μας ενδιαφέρει αυτό καθαυτό το ποσό των 400 εκατ., που θεωρούμε ότι θα το καλύψουμε, αλλά εμείς θέλουμε ένα μεγάλο σύνολο αποθεμάτων, έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί οτιδήποτε απρόσμενο υπάρξει. Στόχος μου είναι τα 2,5 δισ., τα οποία τα χρειάζομαι για να καλύψω και οποιαδήποτε ανάγκη προκύψει και τον Μάιο».

Πάντως, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι συμφωνία θα επιτευχθεί και θα σταματήσει η οικονομική ασφυξία της χώρας.

πηγη