Δες αν σου φόρτωσαν το «χαράτσι της ΔΕΗ» με τρία κλικ

31 Μαρτίου 2015 Κλείσιμο Από Alexandros

Δες αν σου φόρτωσαν το «χαράτσι της ΔΕΗ» με τρία κλικ

Στη διάθεση των ιδιοκτητών ακινήτων έθεσε πριν από λίγο η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων μια εξαιρετικά χρήσιμη ηλεκτρονική εφαρμογή.

 

Ως γνωστόν, από την περασμένη Παρασκευή, το υπουργείο Οικονομικών κάλεσε περίπου ένα εκατομμύριο ιδιοκτήτες ακινήτων να πληρώσουν το χαράτσι της ΔΕΗ το οποίο δεν το είχαν πληρώσει στην ώρα του. Και πώς όμως θα μάθουν οι ιδιοκτήτες αν συμπεριλαμβάνονται στους τυχερούς ή όχι;

Ο πιο γρήγορος τρόπος εδώ και λίγα λεπτά που τέθηκε στη διάθεση του κοινού η ηλεκτρονική εφαρμογή, είναι να βρείτε το ειδοποιητήριο μέσω Taxisnet.

Με τους κωδικούς, ο φορολογούμενος εισέρχεται στην υπηρεσία για τις ειδοποιήσεις πληρωμών. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «η υπηρεσία αναζήτησης οφειλών Ε.Ε.Τ.Α. 2013απευθύνεται σε όλους τους φορολογούμενους, ώστε να ενημερωθούν και να τυπώσουν τα στοιχεία των ακινήτων για τα οποία οφείλεται Ε.Ε.Τ.Α. καθώς και την ειδοποίηση με την/τις “Ταυτότητες Οφειλής” (Τ.Ο.)». Εκτυπώνοντας τη σχετική ειδοποίηση, οι φορολογούμενοι μπορούν να προσέλθουν στις τράπεζες για να πληρώσουν. Η δεύτερη εναλλακτική είναι να περιμένουν να ανοίγει η ρύθμιση για τις 100 δόσεις καθώς και οι οφειλές από το ΕΕΤΑ –βεβαιώθηκαν σε ένα εκατομμύριο ιδιοκτήτες- μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση.

Πάντως, το υπουργείο Οικονομικών, δεν θα περιοριστεί στην ηλεκτρονική εφαρμογή. Εντός των ημερών θα ταχυδρομήσει ατομικά ειδοποιητήρια για την πληρωμή του φόρου.

To σχετικό Link για την πρόσβαση στην υπηρεσία μπορείτε να το δείτε ΕΔΩ 

ΠΗΓΗ