Ο Λαφαζάνης και ο Λαπαβίτσας λένε την αλήθεια!

19 Μαρτίου 2015 Κλείσιμο Από Alexandros

Το σχέδιο Β για την Ελλάδα ήταν η δραχμή. Κι όταν έχεις ένα τέτοιο σχέδιο Β, τότε δεν υπάρχει στην πραγματικότητα σχέδιο Α. Ο ΣΥΡΙΖΑ είπε ψέματα όταν υποσχέθηκε ότι θα βρει λύση με την Ελλάδα μέσα στο ευρώ. Η αριστερή πτέρυγα του κόμματος είναι η μόνη που είπε την αλήθεια από την πρώτη στιγμή. Διαφωνούμε με αυτά που λένε. Αλλά δεν είναι ψεύτες!

Η χώρα βρίσκεται ένα βήμα πριν την έξοδό της από την Ευρωζώνη και την επιστροφή της στη δραχμή. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν μπορεί να ακολουθήσει τον δρόμο του ρεαλισμού. Όχι μόνο διότι πήρε την ψήφο του ελληνικού λαού με ένα άλλο πρόγραμμα, αλλά κι επειδή δεν θα τον αφήσει η αριστερή πλατφόρμα. Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης είναι αποφασισμένος να μην επιτρέψει ένα τρίτο μνημόνιο. Κι έχει την πολιτική δύναμη για να επιβάλλει την γραμμή του.

Όσοι πιστεύουν ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι σε θέση να συμφωνήσει με την Ευρώπη και να φέρει στην Βουλή προς ψήφιση όλα εκείνα που ζητούνε οι ξένοι, δεν έχει υπολογίσει σωστά τις εσωτερικές ισορροπίες του κυβερνώντος κόμματος. Ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να θέλει, αλλά δεν μπορεί!

Η Αριστερή Πλατφόρμα είναι η μόνη που έχει πολιτική άποψη για το ποιά θα πρέπει να είναι η επόμενη ημέρα. Οι άνθρωποι πιστεύουν στην δραχμή και δεν το κρύβουν. Όπως δεν έκρυψαν και την δύσκολη διαδρομή που συνεπάγεται αυτός ο δρόμος. Ο κ. Λαπαβίτσας μίλησε πριν λίγες μέρες ακόμη και για τα δελτία. Αυτή είναι η αλήθεια: Η έξοδος από το ευρώ και η αναγκαστική υιοθέτηση εθνικού νομίσματος θα φέρει δελτία στα καύσιμα και στα τρόφιμα, μεγάλες ελλείψεις σε φάρμακα και σε είδη πρώτης ανάγκης. Ο κ. Λαφαζάνης πιστεύει ότι αυτή είναι μία πορεία σε όφελος της χώρας. Εδώ διαφωνούμε.

Η δραχμή θα φέρει πτώχεια και θα ωφελήσει οργανωμένα επιχειρηματικά συμφέροντα που έχουν επενδύσει σε αυτό το σενάριο. Η δραχμή θα φέρει την χώρα σε κατάσταση ανάλογη με εκείνη της Βενεζουέλας, με την διαφορά ότι η Ελλάδα δεν έχει το πετρέλαιο της Βενεζουέλας.

Όλα αυτά είναι γνωστά στους οπαδούς της αριστερής πλατφόρμας. Στον ελληνικό λαό δεν ήταν και δεν είναι απόλυτα ξεκάθαρα. Αυτό που γίνεται σιγά – σιγά ξεκάθαρο είναι ότι δεν ήταν η αριστερή πλατφόρμα μία συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ αλλά ο Αλέξης Τσίπρας ένα εργαλείο για την αριστερή πλατφόρμα.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης θα μπορούσε να είναι σήμερα ο ηγέτης του ΚΚΕ. Ο ίδιος δεν το θέλησε. Ακολούθησε έναν άλλο δρόμο και σήμερα είναι έτοιμος να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα: Να κάνει την Ελλάδα μία σοσιαλιστική δημοκρατία. Αυτό δεν θα μπορούσε να το κάνει μέσα από το ΚΚΕ, λόγω των δομών του κόμματος. Έπειτα από χρόνια, λοιπόν, ο ίδιος νιώθει δικαιωμένος.

Μέσω του Αλέξη Τσίπρα είναι πλέον κοντά στην πηγή. Χωρίς τον Αλέξη πλέον μπορεί. Ο Αλέξης χωρίς αυτόν δεν θα κρατηθεί στην εξουσία. Ο νόμος της εντροπίας φέρνει τα πράγματα προς το μέρος του. Δεν έχει λόγο να βιάζεται.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πήρε την ψήφο του ελληνικού λαού για να βγάλει την χώρα από το ευρώ. Ούτε για να την δέσει στο άρμα του Πούτιν. Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, όμως, δεν είπε ψέματα. Δεν έκρυψε τις προθέσεις του. Ακόμη κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα καταρρεύσει θα είναι ο ηγέτης της αριστεράς. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ πέσει, θα έχουν πέσει εκείνοι που είπαν ψέματα. Όχι ο Λαφαζάνης.

Ο Λαφαζάνης και ο Λαπαβίτσας λένε την αλήθεια. Όχι γιατί πιστεύουν ότι είναι σήμερα εφικτό να σηκώσει η Ελλάδα την σημαία του σοσιαλισμού. Αν συμβεί από ατύχημα, έχει καλώς. Αλλά λογικά κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί. Ο Λαφαζάνης λέει την αλήθεια διότι δεν έχει να φοβηθεί από αυτή. Κι όσο την εκθέτει στα μάτια του ελληνικού λαού, τόσο και κερδίζει σε απήχηση στις μάζες. Μόνος του δεν θα μπορούσε να πετύχει κάτι τέτοιο, όπως δεν τα κατάφερε και ο κ. Αλαβάνος. Μαζί με τον Αλέξη τα κατάφερε. Ήταν όμως πιο έξυπνος από τον κ. Αλαβάνο. Δεν συμπεριφέρθηκε ως “πατέρας” στον Αλέξη, αλλά ως συνέταιρος στην εξουσία. Ότι οι συνεταιρισμοί δεν είναι αιώνιοι είναι κάτι που ο κ. Λαφαζάνης το γνωρίζει. Ο κ. Τσίπρας ίσως χρειαστεί να το μάθει…

Θανάσης Μαυρίδης

thanasis.mavridis@capital.gr