ΥΠΟΙΚ: Επανεξετάζονται τα εισοδηματικά κριτήρια για το κοινωνικό μέρισμα

4 Μαΐου 2014 Κλείσιμο Από Alexandros

ΥΠΟΙΚ: Επανεξετάζονται τα εισοδηματικά κριτήρια για το κοινωνικό μέρισμα: Μία στις τρεις αιτήσεις απορρίπτεται για τη χορήγηση του κοινωνικού μερίσματος, με αποτέλεσμα με περίπου 300 εκατ. ευρώ από τα 450 εκατ. ευρώ του μερίσματος να παραμένουν στα ταμεία του υπουργείου Οικονομικών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, το ΥΠΟΙΚ να επανεξετάσει τα εισοδηματικά κριτήρια για τη χορήγηση του επιδόματος, με βάση τα στοιχεία των φετινών φορολογικών δηλώσεων και με πρόθεση να γίνει πιο «ελαστική» η αντιμετώπιση όσων υπερβαίνουν το εισοδηματικό όριο των 6.000 ευρώ έως και 500 ευρώ.

Από την επικαιροποίηση των στοιχείων για τους μακροχρόνια ανέργους, αναμένεται να αυξηθεί κατακόρυφα ο αριθμός των δικαιούχων, αφού μέσα στο 2013 καταγράφηκε αύξηση της ανεργίας κατά 1,5 ποσοστιαία μονάδα, δηλαδή κατά περίπου 75.000 ανθρώπους. Σκέψεις υπάρχουν και για αλλαγές που αφορούν στον συνυπολογισμό των τεκμηρίων, αν και όπως επισημαίνουν στελέχη του οικονομικού επιτελείου, οι πληρωμές δεν μπορούν να υπερβούν τα 450 εκατ. ευρώ που προβλέπονται.

Μέχρι στιγμής, πάνω από 800.000 είναι οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν για το κοινωνικό μέρισμα και όσοι πήραν το πράσινο φως από το ΚΕΠΥΟ, θα εισπράξουν το επίδομα έως τις 10 Μαΐου, κάτι που σύμφωνα με πληροφορίες θα ισχύσει και για όσους υποβάλουν αιτήσεις έως το Σαββατοκύριακο, δηλαδή μετά από την πρώτη άτυπη προθεσμία της 30ης Απριλίου. Έως τώρα έχουν γίνει αποδεκτές 265.000 αιτήσεις και οι δικαιούχοι θα εισπράξουν συνολικά 172 εκατ. ευρώ. Οι αιτήσεις που έχουν απορριφθεί ανέρχονται στις 334.000, ενώ άλλες 210.000 αιτήσεις είναι σε αναμονή.

πηγή  www.sofokleousin.gr