“Μπλόκο” στα τζιπ με πινακίδες Βουλγαρίας

29 Απριλίου 2014 Κλείσιμο Από Alexandros

«Μπλόκο» σε όσους οδηγούν πολυτελή αυτοκίνητα με ξένες πινακίδες κυκλοφορίας βάζει το υπουργείο Οικονομικών με απόφαση που υπογράφεται από τον αρμόδιο υφυπουργό Γιώργο Μαυραγάνη.

Στην απόφαση ορίζονται μία σειρά από δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσουν όσοι Έλληνες έχουν τη συνήθη κατοικία τους στην Ελλάδα αλλά εργάζονται ή επιχειρούν σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οδηγούν όχημα με ξένες πινακίδες εντός ελληνικής επικράτειας προκειμένου να απαλλαγούν από τον κίνδυνο κυρώσεων και προστίμων για παράνομη κυκλοφορία Ι.Χ.

Στην εγκύκλιο ορίζεται συγκεκριμένα ότι θα πρέπει να προσκομιστούν στο αρμόδιο τελωνείο δικαιολογητικά όπως:

-η σύμβαση εργασίας μισθωτού με ξένη επιχείρηση στην οποία προβλέπεται και η χορήγηση εταιρικού οχήματος
-η σύμβαση εργασίας μη μισθωτού με επιχείρηση που εδρεύει σε χώρα της Ε.Ε.
– δικαιολογητικά τα οποία αποδεικνύουν την πραγματική δραστηριότητα της επιχειρήσεις που έχει χορηγήσει το όχημα στον Έλληνα φορολογούμενο, όπως είναι οι φορολογικές δηλώσεις στη χώρα-μέλος της Ε.Ε.

Όλα τα δικαιολογητικά πρέπει να είναι επισήμως μεταφρασμένα. Η απόφαση είναι αποτέλεσμα της έκτασης που έχει πάρει τα τελευταία χρόνια το φαινόμενο της κυκλοφορίας στους ελληνικούς δρόμους πολυτελών οχημάτων με ξένες πινακίδες, κυρίως Βουλγαρίας, από φορολογούμενους που θέλουν να γλιτώσουν τους «τσουχτερούς» φόρους (τέλη κυκλοφορίας, φόρο πολυτελούς διαβίωσης κ.α.), καθώς και τα πολύ υψηλά τεκμήρια διαβίωσης.

ΠΗΓΗ