Big brother στις συναλλαγές μας

27 Απριλίου 2014 Κλείσιμο Από Alexandros

Στην ηλεκτρονική παρακολούθηση όλων των οικονομικών συναλλαγών προχωρεί στο άμεσο μέλλον το υπουργείο Οικονομικών καθώς με το νέο Μνημόνιο ενισχύονται οι υποδομές παρακολούθησης της οικονομικής συμπεριφοράς των φορολογουμένων.

Για τη βελτίωση της καταπολέμησης του οικονομικού εγκλήματος οι αρχές θα πρέπει να υιοθετήσουν εντός του Ιουνίου νομοθεσία για τη δημιουργία ενός ενιαίου μηχανισμού διερεύνησης οικονομικών πληροφοριών. Το επικαιροποιημένο Μνημόνιο προβλέπει πως προκειμένου να ενισχυθεί η διαφάνεια στις οικονομικές συναλλαγές οι ελληνικές αρχές πρέπει να προχωρήσουν τον Ιούνιο στην επέκταση του Μητρώου Τραπεζικών Λογαριασμών συμπεριλαμβάνοντας και παρελθούσες οικονομικές συναλλαγές.

Στο ίδιο πλαίσιο θα πρέπει να γίνει άμεσα (εντός του Μαΐου) υποχρεωτική η χρήση του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου για όλες τις επίσημες συναλλαγές με το σύνολό της δημόσιας διοίκησης, αλλά και να δημιουργηθεί ως τον Ιούνιο ένα νέο ηλεκτρονικό σύστημα που θα συνδέει όλους τους αριθμούς αναγνώρισης (ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, ΑΤ) που χρησιμοποιούν σήμερα οι φορολογούμενοι στις συναλλαγές τους με τις διάφορες κρατικές υπηρεσίες.

ΠΗΓΗ