Τράπεζες: έρχονται τα προγράμματα επιβράβευσης για… πιστούς πελάτες

1 Δεκεμβρίου 2014 Κλείσιμο Από Alexandros

Τράπεζες: έρχονται τα προγράμματα επιβράβευσης για... πιστούς πελάτες

Προγράμματα επιβράβευσης εφ όλης της ύλης λανσάρουν τώρα οι τράπεζες. Και δίνουν bonus στους πελάτες για τη συνολική σχέση με την τράπεζα και όχι μόνο για τις αγορές με πιστωτική κάρτα.

Της Έφης Καραγεώργου

Στόχος τους είναι να «κλειδώσουν» όσο το δυνατόν περισσότερες συναλλαγές, από τις προθεσμιακές καταθέσεις, μέχρι τις πιστωτικές κάρτες αλλά και τις ασφάλειες, όπως και τις συναλλαγές μέσω internet banking ανταμείβοντας τους πιστούς πελάτες. Ουσιαστικά δηλαδή, για σχεδόν οτιδήποτε κάνει ο πελάτης θα επιβραβεύεται και στη συνέχεια θα αποκτά εκπτώσεις και δώρα σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις. Στη λογική αυτή κινείται το νέο πρόγραμμα της Εθνικής Τράπεζας, η οποία επιβραβεύει ακόμη περισσότερες συναλλαγές.

Το πρόγραμμα ονομάζεται go4more, και επιβραβεύει τη συνολική σχέση με την τράπεζα και όχι μόνο τις αγορές με την πιστωτική κάρτα. Αυτό σημαίνει ότι μέσα από τις καθημερινές τραπεζικές συναλλαγές, οι πελάτες της Εθνικής Τράπεζας θα κερδίζουν πόντους, τους οποίους θα μπορούν να εξαργυρώνουν στις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις και σε προϊόντα και υπηρεσίες της τράπεζας. Το πρόγραμμα go4more θα είναι διαθέσιμο σύντομα και μόλις ξεκινήσει θα δοθούν αναλυτικές πληροφορίες για τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις, καθώς και τη συλλογή και εξαργύρωση πόντων. Και θα αντικαταστήσει το υπάρχον πρόγραμμα επιβράβευσης goNational, το οποίο θα ισχύει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου. Στο νέο πρόγραμμα η συλλογή πόντων μπορεί να γίνει από:

  • · καταθετικούς και προθεσμιακούς λογαριασμούς
  • · συναλλαγές σε ηλεκτρονικά δίκτυα εξυπηρέτησης i-bank
  • · συναλλαγές με χρεωστικές, πιστωτικές και προπληρωμένες κάρτες της ΕΤΕ
  • · εκταμίευση στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων
  • · συμμετοχή σε επενδυτικά και αποταμιευτικά προϊόντα
  • · συμμετοχή σε Προγράμματα Ασφάλειας και Φροντίδας.

Αντίστοιχα, η ενημέρωση για τους πόντους θα γίνεται:

  1. στις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις, μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής,
  2. μέσω του i-bank Internet Banking,
  3. μέσω ειδικής εφαρμογής κινητού τηλεφώνου (smartphone application),
  4. στα καταστήματα της ΕΤΕ, μέσω του Κέντρου Τηλεφωνικής Εξυπηρέτησης της Τράπεζας (181818).

Όπως είναι γνωστό η Alpha Bank ξεκίνησε πρώτη να προσφέρει bonus πόντους και μέσω προθεσμιακής κατάθεσης, εκτός από τις συναλλαγές με πιστωτικές κάρτες και ακολούθησε η Τράπεζα Πειραιώς. Αυτό σημαίνει ότι, πέρα από τους τόκους, οι πελάτες παίρνουν επιπλέον bonus πόντους, ανάλογα με το ύψος της κατάθεσης και μπορούν να τους εξαργυρώσουν για είδη καθημερινής χρήσης, καύσιμα, αεροπορικά εισιτήρια, προϊόντα κινητής τηλεφωνίας, ηλεκτρονικά είδη, είδη ένδυσης και σπιτιού, προσφορές, εκπτώσεις και δώρα.

ΠΗΓΗ